torstai 22. maaliskuuta 2012

Kokoomus hävisi taas kädenväännön säästöistä


Viime kevään hallitusneuvotteluissa säästöjä ei päätetty juurikaan tehdä, koska demareiden kanta tulevasta talouskasvusta teki säästöistä tarpeettomia. Kokoomus taipui vasemmistopuolueiden tahtoon. Talouskasvua ei tullut ja Suomi velkaantui lisää.
Käydyssä budjettiriihessä vasemmisto otti taas niskalenkin kokoomuksesta. Katainen ei pystynyt vastaamaan vyörytykseen. Veroja korotetaan ja säästöjä ei juuri tehdä.
Arvonlisäveron nostosta ja ansiotulojen indeksikorotusten poistosta saadaan kerättyä lisää veroja 1,5 miljardia. Yli sadantuhannen vuosituloille säädetään solidaarisuusvero, jonka vaikutus verokertymään on mitätön. Mutta lisännee rikkaiden kuolleisuutta, koska viimeisen tutkimuksen mukaan vitutukseen voi kuolla.
Suomi jatkaa ylivarojensa elämistä. Veronkorotukset tarkoittavat sitä, että julkishallinnon rahat eivät riitä nykyisen byrokratia pyörittämiseen. Byrokratia kasvaa yhdessä verojen kanssa.
Hallitus päätti 1,2 miljardin menoleikkauksista eli säästöistä, kun tarve olisi ollut 5 miljardia. Kunnat menettävät 240 miljoonaa, joka Kuntaliiton mukaan kerätään kunnallisveron korotuksena, siis lisäverona byrokratian pyörittämiseen. Tällöin nettosäästö jää alle miljardin.
Demarien johtama talouspolitiikka on johtamassa maan perikatoon, vaikka puolueen omat virkamiehet varoittavat jatkuvasti taloustilanteen heikkenemisestä. Yrityksiä liputetaan ulkomaille ja vaihtotase on kääntynyt miinukselle. Säästöjä joudutaan tekemään vielä myöhemmin, koska talouskasvu ei ratkaise ongelmia.
Ei voi muuta kuin ihmetellä nykyisen poliittisen johdon huolettomuutta talousasioiden hoidossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti