lauantai 14. huhtikuuta 2012

Suomen mainetta vahingoitetaan Venäjällä



Radion aamuohjelmassa Venäjä verkossa 13.4.2012 Ylen ulkomaantoimittaja Jarmo Mäkelä käsitteli Suomesta annettua kuvaa Venäjän tiedotusvälineissä. Meidän poliitikkojemme vakuuttelemat hyvät suhteet maittemme välillä näyttäytyvät Venäjällä aivan toisessa valossa.
Tässä muutamia otteita ohjelmasta. ”Suomessa on vaarallista olla venäläinen äiti. Psykiatriseen hoitoon määrättyjä venäläisiä äitejä on kadonnut. Viranomaiset maksavat 25000€ jokaisesta lastenkotiin toimitetusta venäläisestä lapsesta. Lasten- ja vanhustenhoito on valtioterrorin ja yksityisen rikastumisen väline”.
 ”Suomessa on keskitysleirejä, jossa huostaan otettuihin lapsiin kohdistetaan psyykkistä ja seksuaalista väkivaltaa. Yhteiskunnan perusteita jäytää korruptio, joka tekee ihmisistä eläviä robotteja. Homoseksuaalisuuta propagoidaan kouluissa ja viiden miljoonan asukkaan maassa on miljoona alkoholistia”.
Kaksi Venäjän kansalaisjärjestöä on järjestänyt 16.4.2012 mielenosoituksen länsimaiden lastensuojelun julmuutta vastaan. Sen päätapahtuma pidettiin sattumoisin Suomen Moskovan suurlähetystön luona.
Tietolähteenä pidetään Helsingin yliopiston dosenttia Johan Bäckmania, joka on toiminut aktiivisena kommentoijana Venäjän tiedotusvälineissä viime vuosien suomalais-venäläisten parien lasten huoltajuuskiistoissa. Hänen venäläismielisten mielipiteidensä on katsottu sopivan Venäjän etuihin, jonka vuoksi ne ovat saaneet Venäjällä laajaa huomiota.
Meidän korvissamme edellä kerrottu kuulostaa uskomattomalta. Sen sijaan Venäjällä propaganda menee perille, koska Suomea tunteva ja täällä vieraileva joukko edustaa vain muutamaa prosenttia koko Venäjän väestöstä.
Asia on vakava. Eikö Suomen viranomaisilla ole mitään mahdollisuuksia puuttua maineemme tahraamiseen? Uusi seelantilaista ministeriä voidaan kormuutta hänen Suomen ivailuistaan. Sen sijaan Venäjän käyttäytymisen arvosteluun ei taida löytyä ministereitä eikä virkamiehiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti