sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Vuokratyö on parempi kuin työttömyys


Kansanedustaja Jukka Kärnä (sd.) pohdiskeli (E-S 30.5.2013) vuokratöiden työsuhteiden keston ongelmia. Kärnä päätyi esittämään vuokratyönantajalle yhteisösakkoa, jos työnantaja ei selvitä tilaajalta työn määräaikaisuuden perustetta.

Epäilemättä vuokratyössä on ongelmia työn keston määrittelyssä siitä yksinkertaisesta syystä, että tilaaja ei tiedä todellisuudessa työn täsmällistä kestoa. Tästä johtuvat ongelmat kaatuvat työntekijän päälle työsuhteen jatkumisen epävarmuutena.

Kun työstä on puute, niin kaikki työ parantaa kuitenkin tekijänsä taloudellista tilannetta.

Eikö Kärnän poliitikkona pitäisi olla enemmän huolissaan siitä, miksi työvoimahallinnon tuhannet työtekijät eivät pysty hoitamaan töiden kohtaamattomuutta? Vuokratyövoimayhtiöthän ovat syntyneet tarpeeseen juuri sen vuoksi, että verorahoin toimiva työvoimahallinto toimii tehottomasti. Miksi rahoitamme julkista työnvälitystä, kun yritykset hoitavat sen nopeammin ja joustavammin?

Suomalaisia tytäryhtiöitä toimii ulkomailla 4500 työllistäen 580000 henkilöä. Pitäisikö Kärnän mieluummin miettiä,  miten edes osa näistä työpaikoista saataisiin Suomeen? Parhaillaan on Kärnän vaalipiiristä jäämässä satoja teollisuuden työntekijöitä ja toimihenkilöitä työttömäksi työpaikkojen siirtyessä pois Suomesta.

Työpaikat eivät lisäänny, jos kansanedustaja käyttää aikansa työnantajien sakottamismahdollisuuksien lisäämiseen ja samalla työllistämismahdollisuuksien edelleen jäykistämiseen.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti