sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Skandaalit Eksoten ympärillä jatkuvat


Eksote ja Lappeenrannan kaupunki näyttävät kilpailevan negatiivisesta julkisuudesta. Eksote on vetänyt kaupunkia pidemmän korren olemalla julkisuudessa ties monennenko kerran heikkojen tietoliikenneyhteyksiensä vuoksi. Yllätys ei myöskään ole se, että Eksoten parkkitalon käyttömaksut joudutaan tuplaamaan.
Ehdoton huippu on kuitenkin Nordic Clinicin vetäytyminen sairaalayhtiöstä ja ennen kaikkea Eksoten osallistumiskiemurat. Onko mitään päätöstä valmisteltu niin leväperäisesti ja  taustoja selvittämättä kuin osallistumista sairaalayhtiöön?
Kokematon ja lähes  ilman substanssia oleva reilun vuoden vanha mitättömällä liikevaihdolla toimiva Nordic Clinic on esitellyt itseään johtavana terveyspalveluiden välittäjänä. Yritys on vasta äskettäin alkanut kiinnostua myös Venäjästä saatuaan huomattavaa yhteiskunnan rahoitustukea.
Päätöksenteossa on painostettu Eksoten hallituksen jäseniä sairaalapäätöksen taakse tavalla, joka ei sovi demokratiaan. Siihen ovat osallistuneet maakuntahallituksen puheenjohtaja, kaupungin sekä Eksoten luottamus- ja virkamiesjohtoa. Painostajien oma tietämys ja osaaminen asiassa on ollut täysin riittämätöntä. Päätöksen valmistelun ammattimaisuus ja huolellisuus tulisi tutkia ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin.
Valitettavasti edellä esitetyn vaatimuksen toteutuminen on epätodennäköistä, koska  soppaan ovat osallistuneet lähes kaikki mahdolliset luottamus- ja virkamiehet.
Vähintä mitä voi tehdä, on kuitenkin pyytää anteeksi Eksoten hallituksen puheenjohtajalta Marja - Liisa Vesteriseltä, joka omaa asemaansa ja julkista ryöpytystä pelkäämättä asettui vastustamaan osallistumista sairaalayhtiöön.
Kiitoksen ansaitsee myös toimittaja Outi Salovaara paljastavasta kirjoituksesta. Etelä - Saimaa on hoitanut vallan vahtikoiran roolia erittäin hyvin, vaikka poliitikot ja virkamiehet eivät siitä aina pidä.
 
 
 
 
 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti