keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Maa sai oikean presidentin

Presidentinvaalin myötä päättyi 30 vuoden korpivaellus demarikomennossa. Leimaa-antavana on ollut demarien soluttautuminen kaikkiin mahdollisiin vaikutusvaltaisiin paikkoihin politiikassa ja sen ulkopuolella ammattiyhdistysliikkeestä oikeuslaitokseen.
 Viimeiset 12 vuotta presidentti on kiinnittänyt huomiota kehitysmaa-, pakolais-, ympäristö- ja seksuaalisiin vähemmistöihin liittyviin asioihin. Hän on myös yrittänyt esiintyä suvaitsuvaisuuden airueena. Todellisuudessa hän käänsi omalla liiallisella sallivuudellaan suomalaiset toisiaan vastaan unohtamalla enemmistön arvot.
Niinistön murskavoitto kaikkien aikojen korkeimmalla äänimäärällä kertoo paljon. Kansan enemmistö äänesti uutta suuntaa ja osoitti turhautumisensa pitkään demarikauteen sekä Haaviston edustaman pienen vähemmistön mellastamiseen.
Vaalien pohjanoteeraus nähtiin vaalipäivänä, kun Ahtisaari yritti esiintyä valtiomiehenä äänestyspaikalla sanomalla, että toivottavasti Suomi on vaalin jälkeen entistä suvaitsevampi. Tökerö liputtaminen Haavistolle kertoo hänestä jotakin.
YLE: n vaaliohjelmassa Niinistön voitto oli kova pala erityisesti juontajalle. Voitto yritettiin vähätellä esimerkiksi päivittelemällä matalaa äänestysprosenttia ikään kuin se olisi ollut Niinistön vika. Kova pala näytti olleen myös se, että Niinistö voitti kaikissa vaalipiireissä paitsi Ahvenanmaalla.
Haaviston vaatimattoman kansainvälisen kokemuksen korostaminen jatkoi eloaan toimittajien keskuudessa. Viimeiset vaalikeskustelut osoittivat Niinistön kokemuksen ylivoimaisuuden. Haavisto oli alakynnessä myös tiedollisesti.
Suomi ei tarvitse homoa ja sivaria presidentiksi. Jotkut vähättelivät näitä piirteitä sanomalla, että nyt valitaan presidenttiä, ja edellä mainitut seikat eivät vaikuta presidentin tehtävän hoitoon. Miksihän monet johtamisgurut korostavat henkilöiden kotiasioiden ja taustojen tärkeää merkitystä onnistuneelle johtamiselle?
Niinistö tulee tarttumaan maan johtamiseen tarmolla. Tästä saatiin tuntumaa heti vaali-iltana, kun hän kertoi perustavansa työryhmän pohtimaan nuorten syrjäytymistä. Suomelle on onni saada maan johtoon vaikeassa taloustilanteessa vahva talousmies, joka kykenee konkreettisesti tukemaan hallitusta omilla taidoillaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti