lauantai 7. tammikuuta 2012

Vasemmisto ei kykene säästöpäätöksiin


Kansanedustaja Sirpa Paateron mielipidesivun kirjoituksessa 22.6 todetaan, että kirjoitukseni 16.6 vasemmiston talouspolitiikan turmiollisuudesta sisältäisi virheitä. Virheitä se ei sisällä, mutta kylläkin erilaisia mielipiteitä kuin Paaterolla. Paatero pyrkii esittämään omat mielipiteensä faktoina. Väittely siitä, minkä hallituksen aikana talouskriisi on syntynyt, on loputon suo.
Yleisesti ottaen sodan jälkeisessä Euroopassa ammattiyhdistysliike kommunistien ja demarien tukemana on lakkojen avulla useasti ajanut itselleen tuottavuutta suurempia palkankorotuksia ja sosiaalipaketteja.
Vasemmisto on ammattiyhdistysliikkeen avulla näin ollen käyttänyt yhteiskunnassa suurempaa valtaa kuin sen parlamentaarinen koko edellyttäisi. Muun muassa tämä on aiheuttanut ylivelkaantumista monissa Euroopan maissa. Ei ole ollut malttia vaurastua. On syöty enemmän kuin on tienattu.
”Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa”. Uuden hallituksen ohjelma on elävä todiste demarien talouspoliittisesta osaamattomuudesta. He ovat taas kiristämässä kannattajilleen etuja, joita kukaan ei pysty maksamaan.  Kakkua ollaan jakamassa ennen kuin se on leivottu. Talouden kurjistuminen iskee kovimmin vähätuloisiin. Demarien  talouspolitiikka toimii heidän omia äänestäjiään vastaan.
 Kuten Paatero toteaa ”2,5 miljardin sopeutuksesta puolet toteutetaan veron korotuksilla ja puolet säästöillä”. Suomi velkaantuu vuodessa 8 miljardia, josta 2,5 miljardia hoidetaan ”sopeuttamalla” eli velkaantuminen lisääntyy ensi vuonna lähes 6 miljardilla. Eikö tämä ole juuri sitä Paateronkin pelkäämää Kreikan, Irlannin, Portugalin, Espanjan, Italian tietä, jota demarit ovat ajamassa?
On uskomatonta, että kansalaisten verorasitusta vielä lisätään, vaikka Suomen veroaste on Euroopan korkeimpia. Myös tavoitteena olevat 1,5 miljardin säästöt tilanteessa, jossa vuosikymmeniä on eletty yli varojen, on lähinnä vitsi. Vasemmistolla ei riitä näkemystä eikä rohkeutta ryhtyä ajamaan vaadittavia säästöpäätöksiä maan taloustilanteen korjaamiseksi.
Mutta ei huolta. Syksyllä maailman ja Euroopan taloustilanne pitää huolen siitä, että tarvittavat säästötoimet tehdään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti